E4B bvba, de referentie voor het ontwerp, bouw en onderhoud van infrastructuur voor uw CNG-tankinstallatie, dit zowel voor private als openbare doeleinden.

30 jun

Groenere verkeersbelasting voor bestelwagens

De verkeersbelasting voor bestelwagens wordt vanaf 1 juli groener. CNG-bestelwagens  (alsook elektrische) worden volledig vrijgesteld en die maatregel geldt ook voor deze voertuigen die zijn ingeschreven vóór 1 juli.
Wie vanaf 1 juli nog een milieuonvriendelijke nieuwe of tweedehands bestelwagen inschrijft, zal wel een hogere verkeersbelasting betalen.

BRON: www.deredactie.be

15 jun

Nieuwe studie: Door op CNG te rijden, stoot u minder broeikasgassen uit

Een nieuwe studie toont aan dat het rijden op aardgas de uitstoot van broeikasgassen sterk reduceert.

Een personenwagen op CNG stoot 7% minder broeikasgassen uit dan een wagen op diesel en maar liefst 23% minder ten opzichte van een wagen op benzine.

Wanneer we kijken naar zwaar vervoer, dan zien we een reductie van 16% bij het gebruik van CNG ten opzichte van diesel.

Belangrijk om weten is dat de studie alle broeikasgassen in rekening bracht (CO2, CH4 en N2O) en dit vanaf de bron tot aan de tank (=well-to-tank principe)

Wanneer in de toekomst wordt overgeschakeld op bio-gas, worden de positieve effecten enkel maar groter.

Geïnteresseerd of wenst u meer te weten over deze studie, lees dan hier verder.

26 jan

Heeft u al eens gedacht aan een auto die op aardgas rijdt?

Vorig jaar verdriedubbelde het aantal inschrijvingen van voertuigen op CNG tot boven de 2000. Ook op het autosalon 2017 werd CNG in de kijker gezet.

Hieronder kunt u de kostprijs per kilometer vergelijken. Onderhoud, aankoopprijs en premies werden voor deze berekening in beschouwing genomen:

Bron: VAB

 

De volledige reportage kunt u bekijken op deredactie.be.

07 nov

Lage-emissiezone in Antwerpen vanaf 1 februari 2017

Antwerpen weert vanaf 1 februari 2017 de meest vervuilende voertuigen in de zo genaamde LEZ (lage-emissiezone). Vanaf 2020 worden de LEZ-voorwaarden strenger. Antwerpen is niet de enige stad in Vlaanderen die een LEZ voor ogen heeft. Zo zal ook Gent een LEZ invoeren in 2020 en verwacht wordt dat in de toekomst alle grootsteden deze maatregel zullen doorvoeren.

Wat met CNG-wagens?

Gezien wagens op CNG tot de meest milieuvriendelijke voertuigen behoren, hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer u over een CNG-wagen beschikt.

Wenst u meer info over LEZ? Bekijk dan onderstaande video: