E4B bvba, de referentie voor het ontwerp, bouw en onderhoud van infrastructuur voor uw CNG-tankinstallatie, dit zowel voor private als openbare doeleinden.

26 jan

Heeft u al eens gedacht aan een auto die op aardgas rijdt?

Vorig jaar verdriedubbelde het aantal inschrijvingen van voertuigen op CNG tot boven de 2000. Ook op het autosalon 2017 werd CNG in de kijker gezet.

Hieronder kunt u de kostprijs per kilometer vergelijken. Onderhoud, aankoopprijs en premies werden voor deze berekening in beschouwing genomen:

Bron: VAB

 

De volledige reportage kunt u bekijken op deredactie.be.

07 nov

Lage-emissiezone in Antwerpen vanaf 1 februari 2017

Antwerpen weert vanaf 1 februari 2017 de meest vervuilende voertuigen in de zo genaamde LEZ (lage-emissiezone). Vanaf 2020 worden de LEZ-voorwaarden strenger. Antwerpen is niet de enige stad in Vlaanderen die een LEZ voor ogen heeft. Zo zal ook Gent een LEZ invoeren in 2020 en verwacht wordt dat in de toekomst alle grootsteden deze maatregel zullen doorvoeren.

Wat met CNG-wagens?

Gezien wagens op CNG tot de meest milieuvriendelijke voertuigen behoren, hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer u over een CNG-wagen beschikt.

Wenst u meer info over LEZ? Bekijk dan onderstaande video:

06 sep

Nieuw rapport stelt CNG opnieuw in een goed daglicht

Het CATP (Centrale d’achat du Transport Public) heeft in een nieuw rapport de huidige brandstoftechnologieën voor bussen onder de loep genomen. Er werd gekeken naar de TCO (total cost of ownership) over een periode van 12 jaar en naar de uitstoot.

Zowel op economisch als ecologisch vlak scoort CNG (”GNV” in het Frans) zeer goed in vergelijking met de andere technologieën.

couts

emissions

Bekijk het volledig rapport